Even Tuell @ Control 08.03.2014

null

Even Tuell / Workshop / DE
https://soundcloud.com/even-tuell

Paul David Rollmann locuiește în continuare în orașul său natal, Kleestadt, lângă Frankfurt. Noi îl cunoaștem ca Even Tuell, co-fondatorul Wrokshop Records și fondator al Airbag Craftworks, un fashion brand strâns legat de clubbing.
Influențat puternic de scena efervescentă locală a anilor 90, își urmează idolii pentru ca în scurt timp să fie asimilat printre ei . Numele sub care activează, vine de la ”eventuell”, scrierea fonetică a lui ”eventüll”, evident, eventual la noi. Pseudonimul sugerează și abordarea lui în producție, unde eroarea, fie ea umană sau tehnologică, joacă un rol important în crearea elementelor definitorii pentru piesele lui. Sunete, sample-uri, suprapuneri, colaje care inițial par nelalocul lor, își modifică sensul și conținutul prin reptiția lor, transformându-se în partea narativă a piesei. Nepotrivirea inițială, în sine, e argumentul prezenței lor în linia muzicală. Spune că își lasă loc cât mai mult să greșească, încercând să surprindă momente care îl inspiră, lucru care justifică și preferințele sale în materie de tehnică, instrumente și aparatură, jucăria lui de suflet, un delay Dynacord Echo din 1978. De aici și piesele, atât din zona house, cât și techno, cumva ciudate, dar un fel de ciudat mai mult decât plăcut.
Releas-urile solo semntate de el sunt destul de rare: un album, EP-uri scoase sub Workshop, Out To Lunch (unul din sub-label-urile R.A.N.D. musik), Musik Krause. După EP-urile celor de la Innerspace Halflife (AKA Hakim Murphy & Ike Release) și al lui Joey Anderson, Even Tuell apare pe coperta releas-ului numărul 3 cu egida Latency, casa de discuri pariziană fondată de Souleyman Said și Sidney Gerard, al cărei mission statement invocă un sound invoativ și experimental. Lansat la începutul anului, discul conține o selecție de 3 piese produse de artist între 2002 și 2012, cu un sound general destul de deep și grav, migrând dinspre forme aproape ambientale, spre ritmuri mai dansante care îi evidențiază latura experimentală.
Pe lângă activitatea de producător, Even Tuell, fost rezident al celebrului club din Frankfurt, Robert Johnson, acum este „proprietarul” unui mini disco, așa cum îl numește, un venue/semi-club deschis la parterul farbricii Airbag Craftworks unde organizează petreceri sporadice și audiții cu prietenii și cei pasionați. Workshop, sub conducerea lui și a bunului său prieten, Lowtec, s-a dezvoltat în jurul unui nucleu de producători formați sub umbrela R.A.N.D. musik. Dintre artiștii al căror nume a fost ștanțat pe discurile label-ului, trebuie să îi amintim pe Move D, Kassem Mosse, Madteo, Ital, Fred P. Pe lângă showcase-urile Workshop care au avut loc prin diverse colțuri ale Europei, Even Tuell se plimbă și singur prin lume, invitat în cluburi și baruri pentru capacitatatea sa de a greși corect.

Chameleons / Profet & Luger

Dreamrec
http://vimeo.com/58059563
–––
Acces 10 lei, start 11 PM
–––
artwork by Cristian Calin

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: