Baris K @ Eden 07.03.2014

null

Baris K mixează pe 7 martie în Club EDEN, alături de Khidja și Dragoș R.

Evenimentul coincide și cu petrecerea de lansare a noului EP semnat de către Khidja, ‘’Mustafa & Abdul’’, ce va fi lansat oficial la începutul lunii martie la casa de discuri (Emotional) Especial. Noul material conține 4 piese, dintre care două remixuri excepționale, produse de către Timothy J. Fairplay, respectiv Juju & Jordash. Pentru doritori, va exista în club un număr limitat de discuri, disponibile spre vânzare.

De proiecțiile video se va ocupa Dreamrec, iar atmosfera va fi condimentată de o dansatoare exotică.
––––––––––––––––-

Colecționar avid de muzică, DJ-ul și producătorul musical turc Bariș K s-a remarcat datorită remixurilor, editurilor și mixurilor cu muzică turcească folk, pop, psych și disco, din anii ‘70 și ‘80, readaptate la soundul muzical actual și readuse în centrul atenției unui public tânăr și efervescent din punct de vedere muzical.

Cariera lui Baris K a început cu hip hop și breaks, realizând show-uri săptămânale la posturile de radio Dinamo FM și Açık Radyo. Legendarul muzician turc Baris Manco este cel care l-a influențat în mod definitoriu pe Baris K, schimbându-i acestuia din temelii modul în care se raportează la muzică. Astfel, traiectoria muzicală s-a îndreptat către folk-ul, psych rock-ul și disco-ul turcesc, săpând din ce în ce mai adânc în miezul muzicii tradiționale turcești.

Bariș K a lansat și propria sa muzică la casele de discuri Disco Hamam și [Emotion] Especial. A mixat în cadrul unor festivaluri majore precum Sonar și figurează în circuitul Djilor internaționali de câțiva ani buni. A absolvit și studiile Red Bull Music Academy în 2007.

De curând a lansat un proiect live care se numește Insanlar, alături de muzicianul Cem Yildiz (expert al instrumentului tradițional turcesc și iranian ‘saz’) și alți muzicieni turci, combinând într-un mod unic sunete de sintetizator, percuție live, voce și instrumente specifice turcești. Debutul a fost aclamat atât de către public, cât și de către DJi, fiind considerat o piesă de rezistență pentru un dj set în club, ocazie cu care a fost remixat chiar de către Ricardo Villalobos.

Seria de mixuri Eurasia a fost difuzată pe Beats In Space, Lovefingers și D.I.R.T.Y. Sound System din Paris.

––––––––––––––––-

https://soundcloud.com/baris-k
https://soundcloud.com/emotional-especial/sets/ees006-khidja-mustafa-abdul/
http://www.mixcloud.com/avrusu/khidja-mixoligian-47/
https://soundcloud.com/dragos_rusu/

––––––––––––––––-

Intrare: 20 lei

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: