Poni Hoax @ Control 15.03.2013

null

PONI HOAX (Pan European Recording, FR) *live

Karpov not Kasparov (Ro) *live

Vineri, 15.03.2013, ora 22
Intrare: 30 lei
Control / Sala Berlin

– – – – –

PONI HOAX

Desi ideea de muzica electronica frantuzeasca a capatat noi rezonante in anii ’90, odata cu aparitia Air, Daft Punk si apoi Justice, Poni Hoax se numara printre primele formatii care au imbinat ritmuri de dans galice cu o atitudine rock’n’roll solida. Influentati de perversitatea lirica a lui Serge Gainsbourg, Poni Hoax raman sofisticati, folosind acerbitatea clasica garage rock-ului intr-un context muzical definit de limite mult mai complexe, in care conteaza atat tensiunea acumulata in piese, cat si suavitatea folosita in degajarea acesteia.

Cu o structura instrumentala adaptata la aceste influente (doua clape – Laurent Bardainne si Arnaud Roulin; chitara – Nicolas Villebrun; tobe – Vincent Taeger), cei patru muzicieni originari din oraselul Barbès, studenti pe atunci la Universitatea de Muzica din Paris, au format Poni Hoax dupa ce l-au cunoscut pe solistul franco-cambodgian Nicolas Ker, care la prima intalnire le-a amintit, cu alura sa exotica, de prezenta „camp-cool” a lui Bryan Ferry. EP-ul de debut, „Budapest”, a fost lansat in 2005, iar primul LP a iesit in 2006 la Tigersushi, sub productia lui Joakim.

Sunetul electro-rock al Poni Hoax atrage constant fani de ambele parti ale baricadei, iar single-ul „Antibodies”, de pe cel de-al doilea album („Images of Sigrid”, 2008), a devenit rapid un hit de radio, dar le-a asigurat si o prezenta online constanta, datorita videoclip-ului controversat. Albumul jongleaza in jurul temei unui personaj cu numele Sigrid, o prezenta care se afla intotdeauna in salile de concert si in cluburi, influentand dispozitia formatiei si a publicului, formatia gasind astfel o naratiune prin care explica diferitele sale laturi.

Cinci ani mai tarziu, in 2013, dupa o pauza in care Nicolas Ker s-a dedicat unor side-projects, Poni Hoax revine cu cel de-al treilea album, „A State of War”, ce va fi lansat pe 18 martie, la doar 3 zile dupa concertul din Bucuresti. Daca v-au placut in 2010 la Street Delivery sau la DJ set-ul de „after” din Control, daca nuantele de Bowie sau Ian Curtis din prezenta lui Nicolas Ker („un Morrissey decadent, sau un Jim Morrison elegiac”) suna intrigant, sau daca sunteti curiosi cum a evoluat trupa in ultimii ani, prin acest sneak preview, va asteptam pe 15 martie la Control.

„An exemplar of perfectly accomplished modern pop music.” – 20 Jazz Funk Greats

„Rock’n’roll music with a wild hybridization of Italo disco, noisy garage and murder ballads, or Giorgio Moroder in bed with The Arcade Fire.” – Amazon

Soundcloud: www.soundcloud.com/ponihoax
Twitter: www.twitter.com/poni_hoax
– – – – –

KARPOV NOT KASPAROV este un proiect nascut in 2009 ca un joc de actiune si reactiune intre sintetizator si percutie.
Stilul abordat este un retro-electro-clash cu influente din folclor, jazz si muzica clasica.

De-a lungul timpului au existat colaborari cu diversi artisti contemporani impreuna cu care fiecare concert devenea un spectacol de teatru sau dans experimental cu muzica live compusa de multe ori la fata locului, in timp real. Multe dintre aceste spectacole au fost gazduite de locatii neobisnuite cum ar fi o macelarie, un magazin de pantofi, o frizerie, un azil de batrani sau toaleta unui restaurant din Viena.

In toamna lui 2011 casa de discuri Local Records a lansat un mini-album de 5 piese semnat Karpov not Kasparov si denumit ‘Soundtrack for a Game of Chess’ . Albumul a fost mentionat printre cele mai valoroase lucrari ale anului de Radio Romania Cultural si de Radio Europa Libera. A fost selectat programul radioului WMFU din New York si a fost declarat cel mai bun album al lunii de revista Vice Magazine.

In martie 2012 au reinceput concertele live pe scenele din Romania, urmate de un mini-turneu european la Budapesta-Viena-Berlin.

Reclame

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: