MMOTHS & D/R/U/G/S @ Control 02.03.2013

null

New Pop Order 2013 #3
> MMOTHS (SQE Music, IE) <
> D/R/U/G/S (Moshi Moshi/Different, UK) <
> HULTAN (proiect surpriza) <

……………

Control / Sala Berlin
Vineri, 02.03.2013, ora 22
Intrare: 20 lei

……………

Seria de concerte New Pop Order este dedicata numelor tinere si ambitioase din muzica underground – proiecte ce abordeaza intr-un mod contemporan sensibilitatile pop clasice, aflate intr-o continua formare. Incepand din 2010, New Pop Order a adus in Control formatii ca Thieves Like Us, Keep Shelly in Athens, When Saints Go Machine, Starfucker sau Porcelain Raft.

……………

MMOTHS *live

Proiectul MMOTHS, al foarte tanarului irlandez Jack Colleran (nascut in 1993), a debutat pe Soundcloud, la sfarsitul lui 2010. La scurt timp a fost abordat de catre SQE Music, cu care a semnat, si care i-au produs primul EP. Poate ca nu este doar o intamplare – Colleran a studiat pian de la varsta de 5 ani, refuzand totusi sa interpreteze compozitiile clasice: „I just wanted to play my own thing”. In mai putin de un an, a ajuns sa cante in deschidere pentru Aphex Twin si este cerut in Los Angeles, dar faptul ca vorbeste cu Flying Lotus pe Twitter i se pare la fel de important.

Cu sunetul sau expansiv, era de asteptat ca MMOTHS sa se faca remarcat. Pe EP-ul de debut a colaborat cu Keep Shelly in Athens, la piesa „Heart” – o perfecta „balada” cu si pentru muzica electronica, un cantec de dragoste pentru secolul XXI, cu influente Bibio, Black Moth Super Rainbow, Lone si Clark. „Summer” are un sunet mai jucaus, iar melodiile se intrepatrund in jurul vocilor celor de la Superhumanoids. Aceste colaborari il definesc pe MMOTHS ca fiind un producator excelent pentru beat-uri erogene, dar capricioase, care merg cel mai bine alaturi de voci feminine.

La doar doua zile dupa concertul din Control, pe 4 martie, Jack Colleran/MMOTHS va lansa cel de-al doilea EP, „Diaries”, la care partea vocala este asigurata de Holly Miranda, pe o piesa pe care o puteti deja asculta – „All These Things”.

„MMOTHS creates an utterly beautiful blend of electronics that are somehow crafted to evolve with an aching sense of soulful intimacy.” – This is Fake DIY Magazine

Website: www.mmothsmusic.com
Soundcloud: www.soundcloud.com/mmoths

……………

D/R/U/G/S *live

Live, londonezul Callum Wright isi ia MPC-ul si isi recreeaza muzica folosind tot felul de sample-uri. Cu inceputuri in formatii punk, si apoi devenind un fan al hip-hop-ului, piesele in sine contin sample-uri ale muzicii sale mai vechi, reasamblate atat in studio cat si pe scena: „It’s kind of like remixing yourself”. Party-urile sale sunt considerate adevarate rave-uri, dar muzica sa nu este intotdeauna agresiva sau supraincarcata, fapt dovedit si de varietatea remix-urilor pe care le-a produs pentru Crystal Fighters, Max Cooper sau Moby.

Incepand proiectul in 2010, Wright s-a regasit asociat cot-la-cot cu un grup de curajosi producatori do-it-yourself care si-au luat avant in acea perioada, printre care Gold Panda, Teengirl Fantasy, Dam Mantle sau Hype Williams. Dar D/R/U/G/S nu are multe in comun cu acestia, avand un sunet influentat in egala masura de garage-ul londonez si de Detroit. EP-ul sau „Love/Lust” este, in primul rand, o muzica foarte ritmata, dar in care se aud ramasite ale unei culturi muzicale hiperactive – de la rock psihedelic la grime.

Printre artistii care se regasesc in ultima vreme in mix-urile sale: Azari & III, Caribou, Superpitcher, Gui Buratto, Ramon Tapia, si un asortiment de techno cu influente industriale; chopped and screwed.

„D/R/U/G/S sound pretty fantastic – a glittering electronic El Dorado, heard through a neighbour’s wall at 8am on Sunday morning, soundtracking a party that’ll never end.” – OffModern.com

Soundcloud: www.soundcloud.com/drugsbeats
Mix pt. DummyMag: www.dummymag.com/mixes/2012/08/31/dummy-mix-135-d-r-u-g-s

……………

HULTAN

Uliu-de-trestie, uliu-de-stuf, gaie-de-trestie, uliu-de-baltă, sorecar-de-balta, herete-de-balta (Lintia,1954), corui, hultan, vierete, sova (Bacescu, 1961).

Masculul are penajul galben-ruginiu si brun, capul galben, pe aripa cu o zona cenusie, sub aripa si la baza remigele nuantate alb, aceleasi proximal deci cu varfurile negre, in timp ce femela este imbrscata mai uniform brun, pe crestet, cerbice, piept si pe umeri nuantata galben-ruginiu. Ceara, colturile gurii si picioarele sunt la ambele sexe galbene. Specie diurna, carnivora, survoleaza intinsuri largi in cautare de hrana; terenurile explorate in acest sens sunt inmlastinirile, zonele umede in general, suprafetele de apa, terenurile agricole, luncile si pe cat posibil chiar pasunile.

Carnivor, regim alimentar format din micromamifere, insecte si pasari mici.


Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: