Rangleklods @ Control (Sala Berlin) 13.12.2012

null

Tuborg Sound prezinta:

RANGLEKLODS (A:larm, DK/GE) *live
CASETOFOANE (Local Records, RO) *live
……………

Control / Sala Berlin (str. Constantin Mille, nr. 4)
Joi, 13.12.2012, ora 22
Intrare: 15 lei

……………

RANGLEKLODS

Rangleklods este un cuvant inventat de Esben Andersen pentru a evita notiunile preconcepute despre sunetele sale pe care orice alt termen sau nume le-ar fi putut starni. De indata ce veti cuprinde aspectele deopotriva stranii si siropoase ale muzicii danezului veti intelege si de ce. Beat-urile nu merg toate pe aceeasi banda si in acelasi sens, vocile puternice sunt doar o rampa de lansare pentru versuri de altfel poetice, iar multe alte instrumente se aduna intr-un mariaj analogo-digital. Joaca serioasa.

De ceva vreme, farmecul danez a facut inconjorul muzical al lumii prin formatii ca WhoMadeWho, When Saints Go Machine, VETO, Turboweekend sau Spleen United. Rangleklods se trage din aceeasi seva a vocilor groase si a bassline-urilor puternice contracarate prin synth-uri alerte, imbinate apoi printr-o intelegere vasta a showmanship-ului via David Bowie si printr-o apreciere a muzicii electronice animate via The Field.

Pornind din Aarhus, Danemarca, Esben Andersen si-a definitivat apoi sunetul in Berlin, unde s-a mutat in 2010. Aici a aparut si primul EP, „Home”, de pe care provine single-ul „Young and Dumb”. Relocandu-se ulterior inapoi in tara mama, Copenhaga s-a dovedit un bun sfatuitor, asa ca albumul de debut a fost lansat fara alte ezitari in februarie 2012. „Beekeeper” a dat single-urile „Clouds” si „Riverbed” si o confirmare a talentului promis in fata publicului la festivaluri ca Roskilde, de-a lungul lui 2011. Live, muzicianul este completat de o prezenta feminina – Pernille Smith-Sivertsen. Doua sintetizatoare, doua voci si multe secrete muzicale.

„The dance encouraging composition unite a high sense of melody with sound experiments conveyed by a charismatically deep but encompassing voice, creating an absorbing universe that dares to speak directly to the emotions of the listener. During concerts Rangleklods breaks out of the stereotypical notion of the laptop concert by doing as much live as possible; singing, playing instruments and using various controllers (ie. a home built distance sensor box). The object is to lose total control.” – last.fm

Website: www.rangleklods.com
Soundcloud: www.soundcloud.com/rangleklods
Youtube: www.youtube.com/user/rangleklods

……………

CASETOFOANE

„Trimisi din viitor pentru a salva lumea de la o posibila tragedie cvasi-cosmica, duo-ul Casetofoane, aterizat in 2012, dupa o defectiune a Discobolului Temporal 5000, se vede nevoit sa se acomodeze cu aceste timpuri. Folosind beat-uri electronice si instrumente spatiale pentru a mesmeriza audienta, dar si ca mijloc de comunicare cu posteritatea intergalactica, cei doi devianti lucreaza pe ascuns pentru a salva muzica de superficial, si in acelasi timp hipnotizeaza populatia acestor vremuri cu ritmuri retro, extrase direct din masina timpului.” – Local Records

Release: www.localrec.ro/lcl13.html
Soundcloud: www.soundcloud.com/localrecords/01-casetofoane-rocky

Anunțuri

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: