Breton @ Control 07.12.2012

null

Tuborg Sound prezinta:

BRETON (FatCat, UK) *live
PLURABELLE (Local Records, RO) *live
……………

Control / Sala Berlin (str. Constantin Mille, nr. 4)
Vineri, 07.12.2012, ora 23
Intrare: 20 lei

……………

BRETON

Pornind din sud-estul londonez incarcat de istorie culturala underground, Breton a inceput ca un proiect multimedia al artistilor Roman Rappak si Adam Ainger. Denumit BretonLABS pe atunci, in 2007, duo-ul opera ca producatori de vizual-uri. Imprumutandu-si numele de la unul din fondatorii suprarealismului, André Breton, cei doi au preluat elemente tipice atitudinii Do-It-Yourself, dar fara a le lasa sa afecteze calitatea productiei. Au inceput apoi sa lucreze la remix-uri pentru proiectele care le erau deja familiare – The Temper Trap, Is Tropical, Penguin Prison… Extinderea si coagularea lor intr-un grup de sine statator a reprezentat urmatorul pas firesc.

Functionand acum ca o formatie cu cinci membri, dintre care unul realizeaza vizualurile live in timpul concertelor, Breton continua sa existe ca o entitate multimedia, cu o perspectiva de outsider asupra productiei – ca un grup care isi gaseste, catalogheaza si proceseaza toate sunetele, inainte de a le imbina. Acest proces rezulta intr-o expresie diferita a art-rock-ului britanic, infuzat acum cu beat-uri fracturate si cu elemente de hip-hop. Muzica lor ramane un proces de design, mai degraba decat unul de compozitie – la albumul de debut, „Other People’s Problems”, ce a fost lansat in martie 2012, au lucrat, printre altii, cu compozitorul si pianistul german Hauschka – dar de care s-au folosit in acelasi mod: un aranajament pentru viori a fost reconstruit prin sample-uri abrazive, amintind in final de influentele pe care le-ar putea avea Aphex Twin asupra Foals.

Cu elemente sonore aparent ezitante, a la James Blake, Breton navigheaza cu usurinta intre peisaje atmosferice si eruptii subtile provenite din cultura UK bass. Videoclip-urile lor continua sa fie inscrise in festivaluri de film, dar partea muzicala nu a fost neglijata de importante aprecieri. Imbinand arta si tehnologia, Breton sunt grupul perfect pentru acest nou val al post-mediatizarii artistice. Reusind sa ramana aparent apolitici (desi versurile lor pastreaza o oarecare ambiguitate), statement-urile legate de cadrul social in care isi realizeaza muzica trec de suprafata. Astfel, single-urile „Edward the Confessor” sau „Interference” raman la granita dintre melancolie si exces, dintre indie-rock experimental si muzica electrionica, dintre compozitie personala si hiper-tehnologizare.

„This debut album deserves to take them to a new height of recognition: it’s a superbly accessible set, and distinctive of design too. Not once do its makers present parallels to commercial concerns without retaining their edge; so Other People’s Problems possesses mass appeal on its own terms.” – BBC Music

„We went and asked people on Twitter & FB if they wanted to be part of a video project. We assumed about 20 people would turned up, but in the end 120 arrived to part of the video. It was a collaboration between photographers, film-makers and the 120 people who turned up on the day.” – Roman Rappak despre videoclipul pentru „Population Density”

Website: www.bretonlabs.com

……………

PLURABELLE

Plurabelle este un proiect de muzica electronica initiat de Alex Bala la sfarsitul anului 2011. Prima colectie de piese Plurabelle, „The Streets Were Paved With Pastry”, a aparut in luna iulie a acestui an, fiind disponibila in format digital pe www.soundcloud.com/plurabellemusic. Noul EP, „Money, Blood and Light” apare chiar luni, 3 decembrie, la Local Records, asa ca il vom putea asculta vineri, 7 decembrie, live, in premiera.

Soundcloud: www.soundcloud.com/plurabellemusic
Tumblr: www.plu-ra-belle.tumblr.com
Last.fm: www.last.fm/music/Plurabelle

Reclame

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: