Coughy, Batiscaf, Sillyconductor & Silvia Dumitrescu @ Control 01.12.2012

null

Dacă şi muzica românească a avut o epocă de aur, ea n-a început cu Genius, ci, foarte probabil, cu Gică Petrescu, şi-a intrat în mână cu Anda Călugăreanu, Savoy, Florin Bogardo, iar odată cu Adrian Enescu a ajuns la apogeul ei electronic.

Sâmbătă, 1 decembrie, la Control, laptopurile uşor prăfuite ale unor Vlad (Coughy), Batiscaf şi Sillyconductor vor imersa în vremurile în care clasa muncitoare îşi spărgea salariile în discotecile patriei, într-o noapte de sunete, lumini şi lasere dansante şi foarte neaoşe, sub sugestivul titlu: DISCOTECĂ. Totul ornat delicat cu un microrecital al inegalabilei artiste Silvia Dumitrescu.

SILVIA DUMITRESCU s-a lansat la Festivalul Național de muzică ușoară Mamaia ’85, unde a obținut Premiul I la secțiunea „Interpretare”. S-a impus în muzica românească cu piesele scrise de Adrian Enescu, Doru Căplescu, Marius Țeicu, Florin Ochescu ş.a. Piese precum „Nu-mi pare rău” (1985), „Cred în tine” (1989), „Noi am ales” (1988), „Miracol infinit” (1989) , „Dansul” (1989), „Lumea mea” (1995) sunt doar câteva dintre succesele care au făcut-o un nume de referință în muzica pop românească. În 1995 a obținut, la Festivalul Internațional „Cerbul de aur”, Premiul I la Secțiunea „Videoclip” şi Premiul III la Secțiunea „Discografie”.

DISCOTECĂ este o serie de evenimente susţinute de Vlad Stoica (Coughy), Batiscaf si Sillyconductor pentru readucerea in discutie a unei perioade pe nedrept uitate din muzica pop autohtonă, 1960-1994.

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: