Chloé @ Control 31.05.2012

null

Joi 31 mai, Camera Sambo gazduieste o invitata speciala. Alaturi de Bogman si Boru urca la pupitru frantuzoaica Chloé Thevenin aka Chloé (Kill the DJ / BPitch ), dj si producator.

Artista si-a creat o reputatie impecabila si intrasigenta, iar lucrarile si set-urile sale nu tin cont de delimitarile si incadrarile in diverse genuri muzicale, de scandalurile din presa sau de presiunea concurentei. Chloé este dj rezident si membru fondator al legendarului club Le Pulp, din Paris, si continua sa mixeze in  localuri si cluburi europene de prestigiu ca Robert Johnson, Mondo si Rex Club.

Odata cu “The Waiting Room” (2007), Chloé aducea pe piata muzicala un album de debut incredibil de coerent si bine construit, care desfiinta si armoniza idea de tipar sau gen muzical.
Minimal? Electro? Lo-Fi? Pop? Ce conteaza?  Discul a captat atentia si admiratia publicului si presei de specialitate la nivel international, fara ca acesta sa fie neaparat incadrat intr-un subgen.

Chloé  s-a facut remarcata in zona contemporana a muzicii electronice printr-un stil eclectic ce penduleaza usor intre dark si senzual, in 2008 fiind si lecturer in cadrul prestigioasei Red Bull Music Academy, de la Barcelona.

Dupa un periplu de live set-uri prin mai multe cluburi, Chloé impreuna cu Sextoy si Jennifer Cardini infiinteaza un adevarat laborator contemporan: legendarul club parizian Le Pulp – ; ”not only lesbian, not only electro, and without doubt, the most real rock’n’roll club”. Fany Corral, alaturi de primele rezidente ale clubului, devine directorul artistic al clubului si pune bazele label-ului Kill the DJ, la care Chloé produce o parte din release-urile sale.
In 2002, Chloé  lanseaza “Erosoft”, la Karat label, un EP lo-fi surprinzator, contrar curentului  ”electroclash” si a hit-urilor vremii. Compilatia  ‘I hate dancing’! (2004) si EP-urile ce au urmat – “Take Care” , “Sometimes” – au devenit repere muzicale, iar  Chloé este invitata sa mixeze la cele mai importante cluburi si festivaluri (Mutek, Montreux Jazz festival, Benicassim, La Route du Rock, Marsatac, Sonar…).

Pentru a explora noi modalitati de a face muzica, Chloé a studiat electroacustica la Academia de studii muzicale din Paris. Activitatea de dj ramane in centrul atentiei sale, chiar daca se concentreaza si asupra noilor colaborari si proiecte intr-un domeniu mai artistic (performance-uri, film, dans).

http://redbullmusicacademyradio.com/shows/1147/
http://soundcloud.com/chloe-dj-producer/closermix-by-chloe-for-rexclub
http://soundcloud.com/chloe-dj-producer/chlo-dj-mix-get-the-curse
http://soundcloud.com/chloe-dj-producer/chloe-slow-mix

Intrarea este libera!

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: