Gotan Project @ Sala Palatului 28.02.2011

null

Bucurestiul devine un reper international pe harta iubitorilor de tango. Incantati de primirea fabuloasa de anul trecut, Gotan Project pregatesc o reintoarcere (a patra) la Bucuresti, la sfarsitul lunii februarie. Cea mai celebra trupa de electro-tango demonstreaza teoria Tango 3.0 (titlul ultimului lor album): noua muzica este vechea muzica.

Cea mai cunoscuta trupa de electro-tango a momentului a inceput ca un experiment muzical.  Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff si Christoph H. Müller au fost primii care au adus cu succes folclorul  argentinian pe scena electronica. “La Revancha del tango”,  primul lor album a vandut un million de copii; i-a urmat al doilea album cu influente pronuntate de jazz, “Lunatico” si Gotan Project au plecat in turneu in jurul lumii. 12 ani mai tarziu, peste 2 milioane de albume vandute, ceva poezie, multe cautari, si multa munca, albumul Tango 3.0 (2010) face din Gotan Project un clasic „world music” de degustat la orice ora, redefinind elementele marcante ale acestui proiect muzical absolut fantastic.

Tangoul te invaluie de la deschiderea lenesa din “Tango Square”, undeva intre un mars funebru din New Orleans si un vals pe bulevard, la influentele rock din “‘De hombre a hombre”. Beat-uri domoale, introspectie, o atmosfera ce isi are radacinile pe strazile prafuite din Buenos Aires se impletesc cu voci precum Cristina Vilallonga pe “Peligro” sau Melingo in “Tu Misterio”. O lista impresionanta de invitati completeaza reteta de succes a albumului. Dr. John le “imprumuta sound-ul calm al Hammond B3 pe Tango Square. Opera autorului Argentinian Julio Cortázar este omagiata in piesa “Rayuela”, citind un pasaj din romanul sau cu acelasi nume. Pana si Víctor Hugo Morales, celebrul commentator de fotbal, si-a imprumutat vocea pentru primul single, “La Gloria” in care GOOOOOOOL devine GOOOOOOTAN.

Biletele pot fi achizitionate la preturile: 120 lei, 150 lei, 190 lei sau 240 lei, in functie de categorie. Tichetele se pot cumpara online, pe eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Humanitas).


Reclame

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: